prematurförbundet

prematurförbundet

tisdag 1 april 2014

Våra tidigare äventyr

Johan och jag träffades för 3 år sedan. Vi hann med 1 klassisk kärlekssemester (med sol, bad, mysigt hotell och drinkar) första sommaren, sedan dess har våra resor och semestrar bestått av berg, vandring, ryggsäckar och skrubbsår: men vad mycket fantastiskt vi upplevt tillsammans!

I sommar gifter vi oss (!) och Kilimanjaro-äventyret är våran bröllopsresa. En bröllopsresa som å ena sidan kommer vara kantad av 1 vecka i tält, svett, tårar, kräkningar, avsaknad av toalett, syrebrist och känslomässig berg-o-dal-bana, men å andra sidan kommer vara en helt fantastisk upplevelse att dela! Jag önskar verkligen att vi båda 2 kommer till Uhuru Peak, det skulle göra det värt det!

Tänkte passa på att berätta lite om våra tidigare äventyr, om någon annan av er är sugen på lite klättring i världsklass så kan ni kanske få lite inspiration!

Kalymnos-Grekland
Det finns en anledning till att vi valt att gifta oss på Kalymnos. Det är för oss den vackraste platsen i världen. Det är en relativt ny klätterdestination, men har blivit en av världens bästa platser att klättra på (enligt oss den allra bästa). Lederna är otroligt välorganiserat och man klättrar alltid med havet som utsikt. Det finns över 60 klippor att klättra på, med över 1700 leder.








Verdon- Frankrike
Med organisationen UCPA åkte vi sommaren 2013 1 vecka till Verdon i Frankrike. Det är en stor canyon, världens största efter "Grand Canyon". Där fick vi chansen att för första gången klättra "multi-pitch", vilket betyder att man klättrar flera "leder" efter varandra, dvs man kan klättra högre. Vi klättrade en Multipitch som var 150 meter! I Verdon fick vi även chansen att prova på "Via Feratta" för första gången. Klättringen i Verdon var precis som i Kalymnos kalkstensklättring med betydligt svårare...



En av säkringspunkterna när vi klättrade Multi-pitch.. det gäller att man kan sina knutar..


Min klätterpartner Pierre när vi klättrade MultiPitch



Johans hand..
mina ben...

Våra klätterkamrater Jeanne och Fred

Grand Canyon de Verdon


Via feratta

Kan tänkas bli fler sånna blickar under Kilimanjaro

Klätterövning med ihopsatta fötter


Glad efter att ha klarat min livs första Multipitch. Kommer vara ännu gladare på Uhuru Peak!



Ton Sai- Thailand
Tyvärr bestod stora delar av våran klätterresa till Thailand av magsjuka, men vi hann klättra också! I Thailand finns det en hel del leder som behöver bultas om, så det var flera leder man inte kände sig lika säker på som man kanske hade önskat. I Thailand tog jag även mitt första utomhus-led-fall. Skrek som en hyena, visste inte att jag kunde låta på det viset. 






Vill bara fylla på med fler resor som dessa! För er som har några minuter över, eller som tycker det är kul att titta på klättring så gjorde vi en liten film från Kalymnos och Verdon förra sommaren: 








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar