prematurförbundet

prematurförbundet

fredag 25 juli 2014

Dag 4: Karanga Hut! Äntligen lite "klättring"

Baranco Camp - Baranco Wall - Karanga Hut
3940 möh - 4600 möh - 3930 möh
660 m uppåt, 670 meter nedåt
3:50 h

Dethär var den roligaste dagen. Vi scramblade upp för Baranco Wall som är 600 höjdmeter. 

Baranco Wall! Maffigt!
Riktigt kul! Vi började lite senare än de flesta andra människor idag, då vår guide hade erfarenheten att det brukade bli trafikstockning på väggen. Jätterolig dag och vi mådde verkligen bra. Dethär var en acklimatiseringsdag då vi gick ned och sov på samma höjd som förra natten igen. Det är det som är så bra med Machame Route: förutom att det ska vara den vackraste vägen till toppen, så går den väldigt mycket uppåt och nedåt, vilket ger en bra förutsättningar för att hinna acklimatisera sig. Men trots det så mådde vissa rätt dåligt när vi klättrat upp för Baranco Wall. En kille var riktigt svajig och började plötsligt gå bakåt istället för framåt innan guiderna fick hålla i honom och hjälpa honom. 









På med ännu ett lager 50 solskyddsfaktor! solkräm/sanddamm/solkräm/sanddamm om vartannat!

Man kunde se bergstoppen som är Uhuru Peak gömmer sig bakom. En sak har jag verkligen fått erfara under dethär Kilimanjaroäventyret: det är aldrig nära. Det kan se nära ut, men bakom kullen du ska över finns en ny kulle, och bakom den en ny...

Väl uppe så var det hike nedåt igen. Nedåt är guiderna inte alls "pole pole" utan väldigt snabba, så man har svårt att hinna med. Lägret vi sov på denhär natten hette Karanga. Vägen dit gick genom alpin öken. 
I Karanga var det tät dimma och KALLT. En kille tvättade sina kläder och la ut på en sten. Hans kläder hade fryst till is på morgonen:)








Home sweet home! Vårt lilla tält utifrån:)

Vårt tält på insidan:) 

Denhär dagen var fantastisk!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar