prematurförbundet

prematurförbundet

torsdag 27 mars 2014

Lite mer om Svenska Prematurförbundet

Svenska Prematurförbundet är ett riksförbund för alla som bryr sig om de för tidigt födda barnens frågor. Av ideell kraft arbetar de över hela Sverige. Förbundets arbete sammanfattas bäst i deras slogan: 
FÖRHINDRA! Svenska Prematurförbundets mål är att det ska födas så få barn som möjligt för tidigt i Sverige.  
FÖRKLARA! Svenska Prematurförbundet arbetar med att sprida information och kunskap till hela samhället om för tidigt födda barn. De hjälper också familjer till för tidigt födda barn att komma i kontakt med andra och prata om sina upplevelser. 
FÖRBÄTTRA! Svenska Prematurförbundets tycker att vården och omhändertagandet av för tidigt födda barn skall vara lika över hela landet! De driver ett politiskt arbete på hög nivå för att bl.a. säkra mer resurser till BVC, förskola och skola för att bättre kunna bemöta och bättre ta hand om de för tidigt födda barn som behöver extra stöd under uppväxten.


Idag kunde man läsa det här på Prematurförbundets facebook-sida: 



Glädje! Efter vår presentation för mödrahälsovården förra veckan ligger snart följande text på bl a Vårdguiden 1177. 
Ett litet men viktigt steg mot bättre information till blivande föräldrar om prematuritet! 

"6,5 % av alla mödrar föder för tidigt. Överlevnaden för barnen stiger från 53 % i v. 23 till nära 100 % i v. 28. 
Sveriges neonatalvård är bland de bästa i världen, men för föräldrarna, syskonen och familjen kan det ändå vara en mentalt påfrestande resa. Det finns stöd att få om man ber om det och man kan kontakta en föräldraförening om man behöver mer information."


Helt klart ett steg i rätt riktning!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar