prematurförbundet

prematurförbundet

lördag 8 mars 2014

Svenska Prematurförbundet och Stiftelsen Tummeliten


Pengarna jag samlar in tillsammans med er har jag valt ska gå både till Svenska Prematurförbundet och Stiftelsen Tummeliten. Här kan ni läsa lite mer om vad de gör!

Riksförbundet Svenska Prematurförbundet 

Svenska prematurförbundet arbetar för att stärka de för tidigt födda barnens röst i samhället genom information, opinionsbildning och föräldrastöd. De är ett riksförbund sammanslutet av lokalföreningar från olika delar av Sverige och deras hjärtefråga är att förbättra situationen för de för tidigt födda barnen och deras familjer. Förbundet har också bildats för att vara en länk och underlätta dialog mellan profession och föräldrar. De driver frågor kring de för tidigt födda barnens och deras familjers situation på nationell nivå och genom våra lokalföreningar på lokal nivå. Det är frågor om till exempel prevention, neonatalvård, förskola, skola, mödravård och barnavård. Helt enkelt allt som påverkar det för tidigt födda barnet och familjen runtomkring. 

http://prematurforbundet.se/

Titta gärna på denhär filmen!



Stiftelsen Tummeliten

Stiftelsen Tummeliten bildades 1998 efter en donation av barnboksförfattaren Astrid Lindgren.Stiftelsen har till syfte att stödja forskningen och omvårdnaden av de allra minsta för tidigt födda barnen samt de allra svårast sjuka nyfödda. De vill stötta personalen att vidareutbilda sig och uppmuntra de som stannar kvar på avdelningen, vilket gör att omvårdnaden som ofta är av intensivvårdskaraktär behåller sin höga standard. Det i sin tur ger barnen goda förutsättningar till ett bra liv och föräldrarna får ett proffsigt bemötande och känner sig trygga på neonatalavdelningarna. Insatserna på neonatalavdelningarna är livsavgörande för varje enskilt barn och familj.

http://www.stiftelsentummeliten.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar